Over ons

PT-Creations is een modern bedrijf waarin met vernieuwende en eigentijdse ideeën steeds weer een verrassende collectie wordt samengesteld. Bij ons vind je alles onder 1 dak. Door onze eigen import vanuit diverse landen weten we steeds weer de allernieuwste trends van keramiek, manden en glas te combineren. Met een grote diversiteit aan producten is PT-Creations een leverancier voor diverse afzetkanalen, zoals tuincentra, bloemisten, exporteurs, retailers, groothandels en lijnrijders.

 

Oprichting

 

In 1991 heeft Peter Timmermans samen met zijn zoon Mark Handelskwekerij Peter Timmermans opgericht in Werkendam. Peter Timmermans heeft op dat moment al 22 jaar ervaring in de plantenhandel en het kweken van coniferen.

Peter, Mark en neef Nico gingen aan de slag als lijnrijders en reden wekelijks plantenroutes. De kamer- en tuinplanten werden rechtstreeks vanuit de vrachtwagen verkocht. In 1996 is het bedrijf verhuist naar Veen om verder uit te kunnen bouwen. Al snel bleek dit een goede keuze en het bedrijf groeide gestaag verder.

 

3 jaar later werd het al tijd voor de volgende stap. In 1999 werd de nieuwe hal en kas gebouwd in Wijk en Aalburg. Daardoor was alles gecentreerd op 1 locatie en kon er efficiënt gewerkt worden.

 

Plantarrangementen

 

In 2004 kwam er steeds meer vraag naar plantarrangementen. Dit was voor Mark de reden om zijn eerste stappen in deze wereld te zetten. Een hectische tijd volgde. Mark reed overdag zijn route langs diverse klanten en ging in de overuren aan de slag met het maken van plantenschalen. Dit resulteerde al snel in het aannemen van personeel om de vraag van de klant aan te kunnen. Er kwamen jaren van forse groei aan.

 

In 2014 werd een grote uitbreiding uitgevoerd en ontstond ons huidige pand. Er werden productieruimtes en extra opslagcapaciteit toegevoegd om het productieproces te bevorderen. Na de toevoeging van PT-Warehousing, PT-Nurseries en PT-Living zijn wij toekomstbestendig en kunnen wij onze klant optimaal van dienst zijn.

Showroom

 

Ons pand in Wijk en Aalburg bevat ook een showroom. In deze showroom vindt u voorbeelden van onze arrangementen. Maak hier een afspraak om ons te bezoeken.

 

Cash & Carry Veen

 

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Cash & Carry. PT Creations heeft een hal in Veen. Naast digitaal en telefonisch bestellen, is het hier mogelijk om een bestelling direct te plaatsen en mee te nemen. PT-Veen bevindt zich aan de Verre Weide 1 in Veen.

 

Transport

 

Om onze producten te vervoeren, beschikken wij over een aantal eigen moderne vrachtwagens. Deze auto’s zijn net als het beleid binnen ons bedrijf zo schoon mogelijk en het minst schadelijk voor het milieu. Dagelijks beleveren wij onze klanten en veilingen en halen wij onze dagverse producten op bij de kwekers waar wij mee samenwerken. Onze binnenkomende goederen (import van decoratiemateriaal) worden in de Rotterdamse haven na aankomst overgeladen op kleine schepen en vervoerd naar een terminal in Gorinchem. Van daaruit vervoeren we de containers met onze eigen auto’s naar het magazijn in Veen.